Misano  5/2015 Τρίπολη 2015, 1ος αγώνας ΠΠΤΜ Misano 7/2014 Η έδρα της ZenOne Racing στην Ελευσίνα ZenOne Racing


Ημερολόγιο ΑγώνωνΕνημέρωση λίγο πριν τον 5ο Αγώνα του Π.Π.Τ. - 1/10/2015

Zen1one Racing

Σε λίγο ξεκινάμε για Σέρρες, για τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθήματος ταχύτητας.
Αναμένεται ένας πολύ δυνατός αγώνας, ειδικά στη μεγάλη κατηγορία που συμμετέχουμε, δυστυχώς όμως όχι με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Λόγο φόρτου, εργασίας δε μπορέσαμε να γράψουμε ακριβώς μετά τον αγώνα στην πίστα των Μεγάρων ορισμένες πληροφορίες αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τώρα.

Η ομάδα της ZenOne κατέβηκε με δύο οδηγούς, τον Σάκη Συνιώρη με τον οποίο συνεργαζόμαστε από την αρχή της χρονιάς, τον Βασίλη Γερακίτη με τη BMW S1000RR του που ενσωματώθηκε στην ομάδα μας από αυτό τον αγώνα και παράλληλα φιλοξενήσαμε στην τέντα μας τον Γιώργο Λιούντρη με το R6 του, αναβάτη της Open.
Δυστυχώς δε μπόρεσε να τρέξει ο Τάσος Σκυργιανόγλου με 675 και ο Κώστας Δούκας με R6, για προσωπικούς λόγους αμφότεροι, καθώς και Θάνος Σοφούλης με R6 λόγω τραυματισμού λίγες μέρες πριν τον αγώνα σε προπόνηση με το IMR του.

Ξεκινώντας από το τέλος, ο Γιώργος Λιούντρης μας εμπιστεύθηκε για ορισμένες εργασίες στα ηλεκτρονικά του R6 του μετά τον αγώνα των Σερρών. Είχε ένα θετικό τριήμερο με πετυχημένη παρουσία στον αγώνα, βελτίωσε το χρόνο του και παρ'όλη την έλλειψη προπόνησης ολοκλήρωσε τον αγώνα του με μια τρίτη θέση στη κατηγορία του και έκτη θέση γενικής.

Ο Βασίλης Γερακίτης με τη BMW ζήτησε τη βοήθεια από την ομάδα μας ως συνέπεια των όχι και ιδιαίτερα καλών αποτελεσμάτων στους τελευταίους αγώνες και με αρκετά ερωτηματικά για τη συνέχεια.
Παραλάβαμε τη μοτοσυκλέτα όχι πολύ πριν τον αγώνα και επικεντρωθήκαμε σε δύο κύριους τομείς. 
Στις αναρτήσεις όπου υπήρχαν ξεκάθαρες δυνατότητες βελτίωσης όπως αποδείχτηκε και στη συνέχεια τη συλλογή δεδομένων οδήγησης από αναβάτη και μοτοσυκλέτα με τη προσθήκη του ανάλογου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ώστε να εντοπιστούν τα όποια προβλήματα ή λάθη και να έρθει η βελτίωση.
Από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής φάνηκαν ξεκάθαρα οι δυνατότητες βελτίωσης της επίδοσης του, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν και ορισμένα προβλήματα στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας προερχόμενα από τον τομέα των ηλεκτρονικών. 
Η βελτίωση ήρθε και ο Βασίλης κατέβασε το χρόνο του κατά ένα δευτερόλεπτο στις χρονομετρημένες δοκιμές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Μια άτυχη στιγμή όμως, κατά τα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά της Κυριακής, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στον αγώνα. 
Στην κουβέντα που ακολούθησε, επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και που εντοπίσαμε στο αγωνιστικό τριήμερο, ενώ συζητήσαμε και πάνω στις λύσεις που δόθηκαν καθώς και τις επιλογές που έχουμε για τη συνέχεια. 
Συμφωνήσαμε πως ιδανική λύση θα ήταν η σωστή προετοιμασία αναβάτη και μοτοσυκλέτας για την επόμενη χρονιά παρά ένας αγώνας δρόμου για τη συμμετοχή στους επόμενους αγώνες με υψηλό κόστος, οπότε ο Βασίλης δεν θα ακολουθήσει τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος αλλά θα προετοιμάσουμε μαζί τη στρατηγική του για την επόμενη χρονιά.

Αφήσαμε το Σάκη Συνιώρη στο τέλος μια και η συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας έχει πολλές εκπλήξεις και δυσκολίες.
Η ομάδα είχε προετοιμάσει την ίδια μοτοσυκλέτα με την οποία συμμετείχαμε στον αγώνα των Σερρών με επιτυχία και για τον αγώνα των Μεγάρων. 
Δυστυχώς λόγω των δυσκολιών στην αγορά και διαδικασία εισαγωγής ανταλλακτικών από το εξωτερικό που όλοι γνωρίζουμε, η μοτοσυκλέτα δεν ήταν έτοιμη στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε 
αλλά παρέμενε αρκετά ανταγωνιστική ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη.
Για δεύτερη φορά όμως στη πίστα των Μεγάρων, η μοτοσυκλέτα παρουσίασε βλάβη και μετά τη δεύτερη φορά που μπήκαμε στα ελεύθερα της Παρασκευής την ακινητοποιήσαμε και δε μπορέσαμε να κάνουμε άλλες δοκιμές. 
Αργότερα, με την ολοκλήρωση των δοκιμών, στην έδρα της εταιρίας διαπιστώθηκε σπασμένο γρανάζι της τρίτης σχέσης, τα κομμάτια απο το γρανάζι προκάλεσαν φθορές σε σημεία του κινητήρα που δεν ήταν δυνατόν να επισκευαστούν στο περιορισμένο χρόνο που ειχαμε. Αν θα θέλαμε να τρέξουμε τον αγώνα, θα έπρεπε να συνεχίσουμε με άλλη μοτοσυκλέτα.

Μετά απο συνεννόηση με τον φίλο και πελάτη μας, επιλέξαμε μια μοτοσυκλέτα που προετοιμάζουμε για trackdays, παλιά (Yamaha R1 2009) αλλά αρκετά καλά εξοπλισμένη σε αναρτήσεις και περιφερειακά, δυστυχώς με πλήρως εργοστασιακό μοτέρ.
Μετά απο τις κατάλληλες τροποποιήσεις στη μοτοσυκλέτα και τη προσθήκη συστήματος καταγραφής δεδομένων και ορισμένων ακόμα ανταλλακτικών για να είναι κατάλληλη για αγώνα φύγαμε και συνεννοηθήκαμε να είμαστε νωρίς το πρωί στη πίστα ώστε να είναι έτοιμη για τεχνικό έλεγχο.

Απο τις πρώτες δοκιμές υπήρχε θετική αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα, παρ'ότι αρκετά διαφορετική απο το cbr. 
Εδώ βέβαια πρέπει να τονίσουμε πως η κλάση του οδηγού κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα, υψηλό επίπεδο αντίληψης και τεράστια εμπειρία μαζί.

Περιθώρια για πολλές δοκιμές δεν υπήρχαν οπότε δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά setup στα δύο χρονομετρημένα. Κάναμε αρκετούς γύρους και επεξεργαστήκαμε με μεγάλη προσοχή τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας ώστε να καταλήξουμε σε setup αγώνα που θα δοκιμάζαμε στα ελεύθερα της Κυριακής.
Με την ολοκλήρωση των ελευθέρων δοκιμών είμασταν σίγουροι πως η μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και μπορεί να φέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. 
Έγιναν μερικές αλλαγές που θεωρήθηκε οτι θα βοηθήσουν και ετοιμάσαμε τη μοτοσυκλέτα για τον αγώνα.

Ο αγώνας ήταν σκληρός, αλλά το τελικό αποτέλεσμα, η τρίτη θέση, πέρα για πέρα ικανοποιητική. 
Χαρακτηρηστικό είναι πως η συνολική διάρκεια του αγώνα ήταν κατα 18 δευτερόλεπτα μικρότερη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στα Μέγαρα. Αγώνα που είχαμε την pole position αλλά δε ξεκινήσαμε ποτέ λόγο της βλάβης του Aprilia (24/5). 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Σάκης έγραψε τον ταχύτερο του γύρο στον 16ο γύρο τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι αθλητές τον έγραψαν είτε στον δεύτερο είτε στο τρίτο γύρο.

Η επόμενη μέρα μας βρήκε χαρούμενους για το θετικό αποτέλεσμα αλλά σε αναζήτηση λύσης για τη συνέχεια. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα ανοιχτό και ο χρόνος έως τον επόμενο αγώνα είναι περιορισμένος. Σίγουρα η συνέχεια δεν επιτρέπει άλλα στραβοπατήματα ή ατυχίες αν θέλουμε να το διεκδικήσουμε τον τίτλο.
Μετά τον αγώνα των Σερρών θα γράψουμε λίγα λόγια για τις δυσκολίες της χρονιάς, ελπίζουμε έχοντας θετική παρουσία στον αγώνα.

Έως τότε καλό ταξίδι σε όσους ταξιδεύουν ή θα ταξιδέψουν και θα τα πούμε απο την πίστα των Σερρών

 

 

 


επιστροφή